13. İPSALA ÇELTİK(PİRİNÇ) KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ SATRANÇ TURNUVASI YÖNERGESİ

BELEDİYE DÜĞÜN SALONU / İPSALA

SON BAŞVURU TARİHİ-ve SAATİ

En geç ;  07.09.2012 CUMA      -      Saat: 19:00 ‘a kadar

www.satrancturnuvam.com  sitesinden online olarak yapılacaktır.

KATEGORİLER

- GENEL KATEGORİ(16 Yaş ve üzeri)  : 1996 ve daha önce doğanlar

- 16 YAŞ ALTI KATEGORİSİ  : 1997 ve daha sonraki yıllarda doğanlar

DÜŞÜNME SÜRESİ

45’ + 30’’

EŞLENDİRME

6 TUR İSVİÇRE

ORGANİZASYON

İPSALA BELEDİYESİ

KATILIM - TEKNİK KONULAR – KURALLAR

-         ******* Sporculardan turnuva katılım bedeli alınmayacaktır.********

TSF lisansı zorunludur.Lisansı ve 2012-2013 sezon vizesi olmadan yarışmaya katılmak için yarışma yerine gelen sporculardan Edirne Satranç İl Temsilciliği tarafından 18 yaşına kadar 10 TL,18 yaşından büyüklerden 20 TL Lisans/Vize bedeli tahsil edilir.Sporcular yarışmaya nüfus cüzdanlarını ya da fotokopilerini getirmek zorundadırlar.Turnuvaya başvurular en geç 07.09.2012 Cuma günü saat 19:00’a kadar www.satrancturnuvam.com adresinden,tüm haneler doldurularak online olarak yapılacaktır.Başka yollarla yapılacak başvurulardan kaynaklanacak hak mahrumiyetlerinden başvuru sahipleri sorumludur.

-             1400 ve üzeri UKD puanına ya da herhangi bir ELO puanına sahip sporcular yaş şartı aranmaksızın,kendi talepleri doğrultusunda GENEL (A) Kategori de yarışabilirler.

-             Madde 6.6.a geçerlidir.Sporculara tura geç kalma süresi tanınmamıştır.Tur başlama komutunda masasında hazır bulunmayan sporcu hükmen yenik sayılır.

-             Madde  9.1.b geçerlidir.

İTİRAZ   :  İtiraz kurulu oluşturulmayacak olup,itirazlar en geç,söz konusu turun bitiminden sonra 15 dakika içinde başhakeme yapılır.Baş hakem kararı nihaidir.

KATEGORİLER ve ÖDÜL SİSTEMİ

-          Yarışma Genel(A)  ve 16 Yaş Altı(B) Kategori olmak üzere iki ayrı kategoride oynatılacaktır.

-          Eş puanlı sporcular arasında ödül paylaşımı yapılmayacaktır.Ödüller,yarışma sonunda eşitlik bozma kriterlerine göre oluşacak final sıralamaya göre dağıtılacaktır.

NOT:16 Yaş Altı (B) kategorisinde birden fazla ödül kazanan sporcuya bu ödüllerin tamamı verilir.

16 YAŞ ALTI (B) KATEGORİ ÖDÜLLERİ

DERECE

ÖDÜL (TL)

Ağırlıklı Turnuva Satranç Takımı

En iyi 12 Yaş Altı Oyuncu Teşvik Ödülleri

Mini Satranç Takımı

GENEL (A)KATEGORİ ÖDÜLLERİ

DERECE

ÖDÜL (TL)

Profesyonel Lüks Satranç Takımı

Satranç Eğitim Kitabı

Konaklama ve ulaşım olanaklarına Yönergenin sonunda yer verilmiştir.

-          Katılımcı sayısına göre gereğinde tur sayısını,saatlerini ve eşlendirme sistemini değiştirmeye baş hakem yetkilidir.Nihai program teknik toplantıda ilan edilecektir.

-          Tüm sporcular bu yönerge hükümlerini okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.

NOT : Sonuçlar  UKD(Ulusal Kuvvet Derecesi) hesaplamaları için TSF’ye gönderilecektir.

TURNUVA PROGRAMI :

AÇIKLAMA      (Tüm Kategoriler İçin)

TARİH

SAAT

Yarışma İçin  Son Başvuru Tarih ve Saati

07 EYLÜL 2012 CUMA

Kayıt Kontrol İşlemleri

08 EYLÜL 2012

CUMARTESİ

09:30 – 10:30

Teknik Toplantı

1. Tur Eşlendirmesinin duyurulması

1. TUR

2. TUR

3. TUR

4. TUR

09 EYLÜL 2012

PAZAR

5. TUR

6. TUR

ÖDÜL TÖRENİ  :

Tur Bitiminde

İPSALA BELEDİYESİ 13. İPSALA ÇELTİK (PİRİNÇ) KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ GELENEKSEL  III.  ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI ’ na danışma için ;

-         Turnuva Direktörü(İlker SARITEKİN / İl Temsilcisi)  :  0542 848 90 78

-          e mail                                                                            :  ilkersaritekin@hotmail.com

-          Baş hakem (Orhan BAKKALCI )                                :  0 535 963 21 46

-          İpsala Belediyesi                                                         :   www.ipsala.bel.tr

İPSALA BELEDİYESİ

İPSALA

KONAKLAMA OLANAKLARI :

Turnuvaya katılacak sporcu ve yakınlarına organizasyon tarafından herhangi bir konaklama promosyonu sağlanmayacaktır.

İpsala ilçe merkezinde faaliyet gösteren otel ile üniversite öğrencilerine hizmet veren kız erkek pansiyonları ve ilçede faaliyet gösteren lokanta,cafe ve pastanelerin hepsi turnuva salonuna yürüme mesafesinde olup araç ile ulaşım gerektirmemektedir.

Konaklama yapmak isteyen sporcular ve sporcu yakınları,aşağıda isimleri verilen özel işletmeler ile iletişim kurabilir ve belirtilen koşullar dahilinde hizmet satın alabilirler.

SEBAT HOTEL  :

Fiyatlar: - Özel Banyolu,TV’li ve Klima’lı iki(2) kişilik oda fiyatı KDV dahil 60 TL.

- Genel banyolu iki(2) kişilik normal oda fiyatı KDV dahil 40 TL.

- Genel banyolu Tek(1) kişilik normal oda fiyatı KDV dahil 20 TL.

NOT: Fiyatlar kişi başı olarak değil,oda başına uygulanan toplam fiyatlar olarak verilmiştir.

Adres  : İpsala Şehir Merkezi / İPSALA

Tel No : 0 284 6163686 – 6161561

ÖZEL ATA KIZ ÖĞRENCİ PANSİYONU :

Fiyat : İki(2) ve dört(4) kişilik odalarda,kahvaltı dahil kişi başı günlük konaklama fiyatı KDV dahil 20 TL. Kahvaltı hariç kişi başı günlük konaklama fiyatı KDV dahil 15 TL.

Adres  : Enez caddesi,İpsala Meslek Yüksek Okulu karşısı / İPSALA

Tel No : 0 284 6161796 – 0 549 767 73 34 (Cep)

ULAŞIM OLANAKLARI

İpsala – Çanakkale , İpsala – Edirne  ve İpsala – İstanbul arasında, karşılıklı olarak,doğrudan ve-veya Keşan aktarmalı otobüs seferleri mevcuttur.

İpsala – Keşan arasında karşılıklı dolmuş seferleri gün boyunca yapılmakta olup seyahat süresi 20 dakikadır.

- İpsala – Yunanistan(mesafe :  4 km , Yaklaşık Seyahat Süresi :  5 Dakika)

- İpsala – Keşan      (mesafe :  26 km , Yaklaşık Seyahat Süresi : 15 – 20 Dakika)

- İpsala - İstanbul    (mesafe :240 km , Yaklaşık Seyahat Süresi : 3 Saat 10 Dakika)

- İpsala – Edirne      (mesafe :122 km , Yaklaşık Seyahat Süresi : 1 Saat 40 Dakika)          - İpsala – Çanakkale(mesafe :128 km , Yaklaşık Seyahat Süresi : 1 Saat 45 Dakika)