FESTİVAL EMRE AYDIN İLE SON BULDU

Festivalin son gecesi Emre Aydın ile bitti.

Kategori  Kategori : Festival
Tarih  Tarih : 23 Eylül 2011, 10:43

Festivalin beşinci günü Satranç Turnuva’sının finali ile başladı. Turnuvaya katılan yarışmacılardan Genel Kategoride Mürsel Bulut birinci, Cüneyt Eren ikinci, Dinçer Seren üçüncü, 12 – 15 Yaş Grubunda birinci Barış Özdemir, ikinci Utkan Bilgin, üçüncü Onat Engin ve 12 Yaş Altı Grubunda İsa Özgür birinci, Yazır Yazırhan ikinci, Serdar İhsan Sarıkavak üçüncü oldu. 12. İpsala Çeltik (Pirinç) Kültür ve Sanat Festivali Geleneksel 2. Parasal Ödüllü Satranç Turnuvası’nda dereceye girenlerin parasal ödülleri merhum İdris Coşkun Çınar adına oğlu Özer Çınar tarafından verildi. Dereceye giren yarışmacılar madalyalarını Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz’den aldı.

Ulusal Egemenlik Ormanı’nda yapılan Trap ve Sket Yarışmasının sonucunda A Profesyonel kategorisinde İstanbul’dan Ahmet Canbaz birinci, Uzunköprü’den Nurettin Kılıç ikinci, Kırklareli’den Yılmaz Yelek üçüncü; B Profesyonel kategorisinde birinci Hayrabolu’dan Mehmet Ufuk, ikinci Hayrabolu’dan Atilla Bayındır, üçüncü Lüleburgaz’dan Samet Bilen oldu. A Amatör kategorisinde İpsala’dan İsmail Aksar birinci, Büyük Karıştıran’dan Hüseyin Taner ikinci, İpsala’dan Ömer Doğan üçüncü; B Amatör kategorisinde Büyük Karıştıran’dan Numan Geldi birinci, İpsala’dan Mehmet Gönel ikinci, Lüleburgaz’dan Gürsu Arsan üçüncü oldu.

Yarışmaların ardından saat 16:00’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde İpsalaspor Sezon Açılışı’nı yapmak üzere çelenk sunma töreni yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesinden sonra İpsalaspor ve Yunanistan Yassıköy Futbol Takımı, İpsala Şehir Stadına hareket etti. İpsalaspor – Yunanistan Yassıköy futbol maçı 2 – 1 İpsalaspor’un mağlubiyeti ile sonuçlandı.

Festivalin son gecesi 20:45’de festival alanında, festivale katkı sağlayan kurum, kuruluş, şahıslar ve yarışmalarda dereceye giren takımlara ödül verilmesi ile başladı. Ödül töreninin ardından İpsala UnderCat grubunun Türkçe Rap konseri izlendi. Gecenin kapanış sanatçısı Emre Aydın oldu. Alanı dolduran binlerce genç hayranı ile birlikte şarkılarını seslendiren Emre Aydın, binlerce seyircinin bulunduğu alanı göstererek İpsala’da olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Emre Aydın’a konser sonunda plâketini Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz verdi.

Festival fotoğrafları için tıklayınız.

Festival