İPSALA'DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dün düzenlenen tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

Tarih  Tarih : 24 Nisan 2017, 21:55

Pazar günü saat 08.00’den itibaren bütün resmi ve özel kuruluşlarla işyerleri bayraklarla donatıldı.
Kutlama törenleri saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na ilçe Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.
Cumhuriyet meydanındaki törenler ise 11.00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
İpsala Kaymakamı Ali Uysal, Garnizon Komutan P.Binbaşı Volkan Karaaslan ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin tarafından yapıldı.
Konuşmasında Cumhuriyet ve 23 Nisan’ın dünyada Türk çocuklarına verilen ilk ve tek bayramı olduğuna vurgu yapan Engin,” Bundan tam 97 yıl önce, yine bu şehirde bir bayram havası vardı. Esen rüzgâr; umudu, aydınlığı, Türk’ün egemenliğini getiriyordu. Gökyüzünde süzülen kuşlar kadar özgürdü vatanımız bugün. 23 Nisan 1920’de Ankara’ya güneş bir başka doğmuş, burayı bir başka ısıtmıştı.
Ulu önder, farklı farklı düşüncelere ev sahipliği yapacak olan meclisin kapısını açtığı anahtarı, planladığı gibi siz çocuklara bıraktı. Onun sözlüğünde çocuk “ sevgi” demekti. Neşeydi çocuk, bir ailenin meyvesi, yalan bilmeyen küçücük sevgi dolu meleklerdi. Geleceğin bir gülü, yıldızı, mutluluk ışığıydı çocuklar onun için. Bu yüzden olsa gerek ki o, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine hangi yaşta olursa olsun “çocuk” diye seslendi. Onun çocuğu yoktu ama içinde bitip tükenmek bilmeyen bir çocuk sevgisi vardı. Bundan dolayı bütün Türk çocukları onun öz yavruları gibiydi.
Ulu önder uğruna binlerce şehit düşen bu vatanı hiç şüphesiz çocuklara emanet etti ve “Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor, bu vatanı onlara bırakıyorum ve biliyorum ki gözüm arkada kalmayacak” diyerek geleceğimiz olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar çok güvendiğini bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu.
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilmesi ile devam eden törenlerde Öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudular.
Serhat İlkokulu ile Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle kutlamalar sona erdi.