İPSALA MÜFTÜLÜĞܒNDEN DUYGU YÜKLÜ PROGRAM

İpsala Müftülüğü’nün her yıl düzenlediği 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Kutlama Programı 15 Mart 2017 Çarşamba akşamı saat20:00’da İpsala Belediye Düğün Salonu’nda yıoğun katılımla gerçekleşti.

Tarih  Tarih : 17 Mart 2017, 01:02

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen  Kur’an’ı Güzel Okuma yarışmasında İl birinci olan İpsala İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Kadir Çekiç  Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu.
Açılış konuşması gerçekleştiren, İlçe Vaizi Kadir Kınık konuşmasında  “ Vatan için millet için devlet için canlarını seve seve feda etmiş olan aziz şehitlerimizi bir nebze olsun hatırlayabiliyorsak, hatırlatabiliyorsak ne mutlu bizlere. Şehitler yeryüzünün en bahtiyar insanlarıdır. Hiç bir kimse cennete gittikten sonra tekrar dünyaya gelmek istemez ama şehit Allah yolunda canını feda etmiş olduğu kendisine gösterilmiş olan itibar neticesinde bin defa yüz bin defa tekrar şehit olmak istemiştir” dedi.
Konuşmanın ardından İstiklal Marşını Ezbere ve Güzel Okuma yarışmasında İpsala birincisi ve İl genelinde  ikinci olan Ülküm Gürce Görgülü İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. Görgülü, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.
Ülküm Gülce Görgülü ’ye hediyesini vermek üzere kürsüye davet edilen  İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Ülküm Gülce Görgülü’yü başarısından dolayı tebrik ederek, bundan sonraki katılacağı yarışmalarda kendisine destek vereceğinin sözünü verdi.
İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gecesi ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Programına katılanlara müjde vererek “ bu gece buraya gelen ve arzu edenlere İpsala Belediyesi olarak Çanakkale gezisi hediye ediyoruz” dedi.
Belediye başkanı Mehmet Kerman, yaptığı konuşmada şunları ifade etti; “  Şehitlerimiz olmasaydı bugün Türkiye Cumhuriyeti olmazdı. Bizlerde olmazdık ne mutlu bizlere. Bizler onların torunlarıyız. Bizim için çok değerli ve anlamlı bir gece oldu. Şehitlerimizi anıyoruz. Aynı zamanda ülkemizin vatanımızın kurtuluşunda çok emeği geçen Mehmet Akif Ersoy şairimizin yazmış olduğu İstiklal Marşımızın kabulünü programını bir arada yaşıyoruz. Bu geceyi bize yaşatan ve emeği geçen herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. Duygu yüklü bir gece oldu”
Programda Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’te bir konuşma gerçekleştirdi.
Yiğit,  “Çanakkale savaşları içesinde bir destan değil bin destan var. Bunları görmeniz lazım. Çanakkale savaşlarını ecdatlarımızı hatırlamalıyız. Gençlerimize hatırlatmalıyız. Bunun içinde Çanakkale şehitlerimizi ziyaret edelim. 25 Nisan’da Yeni Zelanda’dan edatlarını anmaya geliyorlar. Şafak ahini yapıyorlar. Bizlere de gidip oralarda ne şartlarda savaşılmış görmemiz lazım” dedi.
Program Gül ve Enez Zeytin’in Arif Nihat Asya’nın ‘bayrak’ isimli şiirini okuması ,İpsala Yenikarpuzlu beldesi İmam Hatibi Fetullah Küçük’ün okuduğu Çanakkale Şehitleri şiiri ile devam etti.
İlçe Vaizi Kadir Kınık yönetiminde İpsala Müftülüğü Musiki korosu Çanakkale türküleri seslendirdi.
Gecenin sonunda Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde Çanakkale’de 250 bin şehide 250 bin hatim bağışlaması sebebiyle  İpsala İmam hatipleri tarafından şehitler için okunan 102 hatimin duası İpsala Müftüsü Ercan Özelce tarafından yapıldı.
İlçemizin merkez,belde ve köylerinde görev yapan tüm imam hatipler sahnede piyanist Mehmet Çekiç eşliğinde Ölürüm Türkiyem şarkısını söyledi.
Program, katılanlar tarafından beğeni topladı.