İPSALA ANADOLU LİSESİNİN ‘MEHMET AKİF PROGRAMI’ AYAKTA ALKIŞLANDI

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü 13 Mart 2017 Pazartesi günü İpsala Anadolu Lisesi Mehmet Yavaş Konferans Salonunda gerçekleşti.
İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin, Ak Parti İlçe Başkanı Turan Girgin, İpsala Gümrük Müdürü Ali İhsan Bilgetürk, İpsala Gümrük Polis Amiri ve İlçe Emniyet Müdürü Vekili Zafer Akcan, İpsala İlçe Vaizi ve ilçe Müftü Vekili Kadir Kınık, çok sayıda öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı İpsala Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Sinan Macit’in günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirmesi ile devam etti.
Macit, konuşmasında “illetin tarihinde iki tür kahraman vardır; cephede savaşıp zafer kazananlar ve bu zaferleri gelecek nesillere aktaranlar. Mehmet Akif ikinci türden bir kahramandır. Yazdığı şiirlerle istiklal mücadelesini ve ülküsünü gelecek nesillere aktarmayı vazife edinmiştir ve bunda şüphesiz ki çok başarılı olmuştur. Mehmet Akif bu unutulmaz şiiri yazarken sadece bir şiir yazmamıştır. Şehitlerimizin ruhunu yazmıştır. Yüz yıl aradan sonra bugünde iç ve dış güçlerle mücadele eden bir Türkiye var. Bu mücadelede vatan için, millet için, devlet için canlarını veren aziz şehitlerimiz var. Mehmet Akif’in yüz yıl önce yaşananlar şahit olarak kaleme aldığı bu mısralar bugün yaşadıklarımızı da en iyi şekilde özetlemiyor mu? Evet, özetliyor. Mehmet Akif’i unutulmaz bir şair yapan özelliği de budur zaten. Yüzyıl öncesinden seslenerek bugünkü olaylar ışık tutması ve bize yol göstermesidir. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızın dalgalandığı her yerde İstiklal Marşımızın da daima coşkuyla okunması temennisiyle…” ifadelerine yer verdi.
İpsala Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Sinan Macit’in günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından sırası ile; 41 Gönülden Yükselen 41 Şanlı Dize adlı video gösterimi, gerçekleştirildi.
İpsala Anadolu Lisesi 11A sınıfı öğrencilerinden Hayati Teker, Mehmet Akif Ersoy’u tanıtan sunum gösterimi gerçekleştirmesinin sonrasında Safahat’tan Bir Şiir Okuma yarışmasında ilçe birincisi olan İpsala Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Tuğba Göze, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Leyla’ adlı Manzumesini seslendirdi.
Program İpsala Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu İstiklal Marşı konulu tiyatro gösterimi ile devam etti.
Tiyatro gösterimine İstiklal Marşını Ezbere ve Güzel okuma yarışmasında İlkokullarda ilçe birincisi aynı zamanda Edirne genelinde il ikincisi olan Serhat İlkokulu öğrencilerinden Ülküm Gülce Görgülü’de misafir oyuncu olarak katıldı ve İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okuyarak tüm salondan büyük alkış aldı.
Program, tiyatro gösteriminin ardından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı münasebeti ile İlçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.
Yarışmalarda birinci olan İlkokul öğrencilerinden Serhat İlkokulu Öğrencisi Ülküm Gülce Görgülü, ortaokul öğrencilerinden Aliçopehlivan Ortaokulu öğrencisi Önder Can Öztürk ve Liseler arasında Sefahat’tan Bir Şiir Okuma Yarışmasının birincisi İpsala Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Tuğba Göze’ye ödüllerini İpsala Kaymakamı Ali Uysal verdi.
İkinci olan öğrencilere İlkokullar arasında Hacıköy İlkokulundan Elif Naz Şeker, Ortaoku öğrencilerinden Yenikarpuzlu Mustafa Gergin Ortaokulundan Elif Bozarı, Liseler arasında Sefahat’tan Bir Şiir Okuma Yarışmasının ikincisi Şehit Er Mustafa Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Ahmet Can Çarpar’a ödüllerini İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman verdi.
Üçüncü olan öğrencilere İlkokullar arasında Yenikarpuzlu Mustafa Gergin ilkokulundan İlke Karaca Ortaokul öğrencilerinde ise üçüncülüğü paylaşan Hacıköy ortaokulundan Şeyma Çamlı ve Esetçe Suzan Demirci Çağdaş Yaşam Ortaokulundan Ömer Tunç Liseler arasında Sefahat’tan Bir Şiir Okuma Yarışmasının üçüncüsü İpsala Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Aleyna Toprak’a ödüllerini İpsala Gümrük Polis Amiri ve İlçe Emniyet Müdürü Vekili Zafer Akcan verdi.

Tarih  Tarih : 15 Mart 2017, 10:42