İPSALA'YA 4 YILLIK YÜKSEKOKUL MÜJDESİ

İpsala Meslek Yüksek Okulunun İpsala Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu olması için ilk adım atıldı.

Tarih  Tarih : 14 Mart 2017, 23:47

Konuyla ilgili İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hayati Arda 8 Mart 2017 Çarşamba günü İMYO'da düzenlenen basın açıklaması ile müjdeyi verdi.
Toplantıda ilk olarak konuşan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman basın açıklamasında İpsala Kaymakamı Ali Uysal’ında bulunacağını şehir dışında olduğundan dolayı toplantıya katılmadığını açıklayarak konuyla ilgili “İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Yrd. Doç.Dr. Hayati Arda ile birlikte ilçemize güzel bir yatırımı hep birlikte gerçekleşmenin mutluluğu içerisindeyiz Bizlere bu konuda yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Yüksek Anayasa Mahkemesi Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop hocamın destekleriyle Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu’ndan talep etmesiyle ve AK Parti İl Başkanımız Sayın İlyas Akmeşe’nin de desteğiyle İpsala’mıza hayal ettiğimiz 4 yıllık üniversitenin talebini yaptık. Ve bu konu da bizlere bu mutlu anı yaşatan Mustafa Şentop hocama ve Trakya Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve AK Parti İl Başkanımız İlyas Akmeşe’ye şahsımız ilçe halkımız ve üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu zaferi, bu konuyu biz Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Yrd. Doç.Dr. Hayati Arda hocam ile birlikte talep ettik. Ve geçmiş dönemlerde de bu yeni üniversite binamızın temellerinin atılmasında ve aynı zamanda Yurt Kur öğrenci yurdunun yapılmasında da hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. Bu konuyla ilgili inşallah yapılan çalışmalar bu günde meyvelerini vermeye başladı Bölgemiz için hayırlı olsun inşallah İlçemiz için bu tarihi anı birlikte yaşıyoruz. Diğer bölümleri de hocamız Hayati Arda size açıklamalarda bulunacak” dedi.
İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr.Hayati Arda ise İMYO’nun 4 yıllık İpsala Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu olduktan sonra açılması planlanan bölümlerle ilgili teknik bilgiler aktararak ileriki yıllarda öğrenci nüfusunun ve okul bölümlerinin artacağını söyledi.
Arda verdiği bilgilerde şunları kaydetti:
“İlçemizdeki olumlu gelişmeler oluyor. Bunların başında. Belediyecilik gibi, Şehircilik gibi, altyapı çalışmaları doğalgaz Kredi Yurtlar Kurumunun devreye girmesi gibi olumlu gelişmeler bizi üniversite olarak da teşvik etti, daha neler yapabiliriz diye. Önceki zamanlarda da yapmayı düşündüğümüz 4 yıllık yüksekokul kazandırabilir miyiz diye. Son görüşmemizden sonra başkanımızla İpsala’ya 4 yıllık İpsala Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu kurulabilir mi diye bir görüş alışverişinde bulunduk. Başkanımda sağ olsun bu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop ile paylaştılar. Mustafa Şentop hocamızın önerileri ve Rektörümüze bildirmeleri sonucu, Rektörümüz sayın Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu’nun talimatıyla biz dosya hazırlıklarına başladık. Bu aşamada tabi ki belediye başkanımızın ve kaymakamımızın destekleri yanımızda oldu. Bu aşamadan sonra dosya hazırlandıktan sonra ki aşamada üniversite senatomuzda görüşülecek. Daha sonrada Yüksek Öğretim Kurumu’nda görüşülerek karara bağlanacak. Tabi ki ilçemizde ki bu birliktelik ve beraberlik olduktan sonra yine kaymakamımız, belediye başkanımız, rektörümüz, Anayasa Komisyonu Başkanımız Mustafa Şentop’un yanımızda olmasıyla, güçlü bir şekilde faaliyetlerimi sürdüreceğiz. Muhtemelen yakın zamanda bu konuyla ilgili olumlu bir karar çıkar diye düşünüyoruz. Açılması düşünülen okul da iki bölüm olacak. İlçemize özgü olmasından dolayı bölümlerimizden bir tanesi Uluslararası ilişkiler ve Lojistik bölümü hem gümrüğün ilçemize yakın olması hem de mevcut yüksekokulda bu konuda altyapısının olmasından dolayı bu bölüm tercih edildi. Diğeri de Tarım İşletmeciliği bölümü ilçemizin bir tarım ilçesi olması dolayısıyla bir de dış ticarete açık olması nedeniyle bu iki bölümü baz aldık. Tabi ki ileri ki yıllarda bu bölüm sayıları artacak. Buradaki okulun 4 yıllık olması sadece bizlere ve Ülkemize katkısı olmayacak, Batı Trakya başta olmak üzere Balkan ülkelerine de hitap edecek.2 yıllık okulları Balkan ülkeleri ve Batı Trakya tanımıyor geçerliliği yok. O yüzden buraya öğrenci çekemiyoruz. Ama okulumuz ilçemizde 4 yıllık olduğunda özellikle Batı Trakya’daki öğrencilerimiz ilçemizin oraya yakın olmasından dolayı, ulaşımın kolay olmasından dolayı öğrenimleri için burayı tercih edecekler. Bu da onlar için büyük bir avantaj olacak. Yani okulumuz bir nevi uluslararası düzeyde bir yüksekokul olacak, bu yönü de var bunu da vurgulamak istiyorum. Ayrıca başlangıçta da belirttiğim gibi Kredi Yurtlar kurumunun tamamlanması ilçemizdeki okulların tercihini arttıracak. Ben bu vesileyle tekrardan öncelikle Türkiye Büyük Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanımız Prof.Dr. Mustafa Şentop, Rektörümüz sayın Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kaymakamımız Sayın Ali Uysal, Belediye Başkanımız Mehmet Kerman, İl Başkanımız İlyas Akmeşe ve ilçemizin değerli meclis üyelerimize, ilçemizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü destekler bu aşamada kalmayacak dosyanın içeriğine de biz bazı destek yazılarını koyacağız. Bunların içinde bu bahsettiğim kurumlarda olacak. Ben başkanımın da dediği gibi hem ülkemiz için hem de Batı Trakya ve Balkanlar için yeni kurulacak okulun faydalı olmasını ve hayırlı olmasını diliyorum. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.