GÖKHAN ÖZEN İPSALA’YI COŞTURDU

14.İpsala Çeltik(Pirinç) Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri son günde de hız kesmedi.

Kategori  Kategori : Festival
Tarih  Tarih : 10 Eylül 2013, 12:10

PEDALLAR YARIŞTI

Festivalimizin 5 ‘inci gün, gündüz programı 8 Eylül Pazar günü saat 10.00 da bisiklet yarışmasıyla başladı. Yarışma, Kapucu Mahallesi’nde bulunan Kermanoğulları Petrol İstasyonu’nun önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yarışmada, Volkan Savrın Birinci, Osman Can Gider ikinci, Doğan Can Kâhya Üçüncü oldu.

Dereceye girenlerin ödülleri Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz ve Meclis Üyelerimiz tarafından verildi.

Festival etkinlikleri saat 10.30’da para ödüllü Geleneksel Satranç Turnuvası’nın finaliyle devam etti.

PEHLİVANLAR ER MEYDANINDA BULUŞTU

Festivalimizin etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Kırkpınar’da 27 kez üst üste başpehlivanlığı kazanarak tarihe geçen Kel Aliço Pehlivan’ın anısına düzenlenen Kel Aliço Pehlivan’ı Anma ve Yağlı Güreşleri saat 11.00’de Aliçopehlivan köyünde başladı.

İlk olarak Aliço Pehlivan’ın kabri ziyaret edildi. Burada İpsala Müftüsü İsmail Geyim tarafından okunan duanın ardından, güreş alanına doğru hareket edildi.

Daha sonra Kel Aliço Pehlivan’ın anıtının önünde toplu fotoğraf çekilmesinin ardından güreş alanına geçildi.

Bu yılki güreş ağalığını Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük aldı.

13 kategoride gerçekleştirilen müsabakalarda 140 pehlivanın güreşti.

Başpehlivanlık müsabakasında Ahmet Kavakçı, Ünal Kahraman’ı yenerek başpehlivan oldu.

Güreşleri, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, belde belediye başkanları ve çok sayıda izleyici katıldı.

İPSALA SPOR SEZONU AÇTI

Festival etkinlikleri kapsamında İpsala Spor’un sezon açılışı gerçekleştirildi. Saat 17.30’da Takım yöneticileri ve sporcular Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İpsala Stadyumu’na hareket edildi.

İpsala Stadı’nda gerçekleştirilen maçta İpsala Spor, Yassıköy Spor’a 2-0 yenildi.

Karşılaşmayı CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz ve sporseverler izledi.

PLAKET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Festivalimizin akşam programında; Festivalimize katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaket töreni gerçekleştirildi.

Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz, kurum ve kuruluşların temsilcilerine, belediye meclis üyelerimize, basın temsilcilerine festivalimize sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür edip, plaket takdim etti.

Kurum ve kuruluşlara plaket takdiminin ardından Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz, Belediye Başkanlığımızın, birim amirlerimize ve personellerimize festivale olan katkılarından dolayı teşekkür edip, plaket verdi.

MECLİS ÜYELERİMİZDEN BAŞKANIMIZA PLAKET

Belediye Meclis Üyeleri adına konuşan Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Özkök “1999 yılından bu yana yapılan ve bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz festivalimizde Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz’ün büyük emekleri olduğunu ifade ederek, Belediye Başkanımıza plaket takdim etti.

GÖKAN ÖZEN İPSALA’YI COŞTURDU

Gecenin finalinde sahne alarak İpsala'lıları coşturan Gökhan Özen, festivale damgasını vurdu. Saat 22.00’da sahne alan Gökhan Özen hayranlarını coşturdu. En beğenilen şarkılarını İpsalalılar için seslendiren Özen’e, özellikle çocuklar ve kadın hayranları yoğun ilgi gösterdi.  Konseri izlemeye gelenler, Gökhan Özen'in tüm şarkılarına eşlik etti. Özen, binlerce kişinin kendisine eşlik etmesi karşısındaki şaşkınlığını gizleyemedi. Eski ve yeni albümündeki şarkılarını seslendirilen Özen, sahne performansıyla da dikkat çekti.

Konser sonunda Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz, Gökhan Özen’e festival anısına plaket, maket kurbağa, siyah pirinç ve çiçek buketi verdi.

Festival