FESTİVALİMİZİN DÖRDÜNCÜ GÜNÜ DE DOPDOLU GEÇTİ

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik(Pirinç) Kültür ve Sanat Festivali 4.gününde de dopdolu ve rengârenk geçti.

Kategori  Kategori : Festival
Tarih  Tarih : 10 Eylül 2013, 11:49

Festivalin dördüncü günü 7 Eylül Cumartesi günü saat 10.30’da Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen para ödüllü Geleneksel Satranç Turnuvası ile başladı.

Etkinliklere, saat 11.00’de Ulusal Egemenlik Parkı’nda (Hıdrellez Bayırında)Trap ve Sket yarışması ile devam edildi. Burada ilk atışları Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz ve İpsala Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Zafer Doğan yaptı. Atışların ardından yarışmaya geçildi.

Profesyonel Kategoride; Birinci Volkan Akgüneş (Kırklareli),İkinci Murat Sakarya (Uzunköprü),Ahmet Canbaz (İstanbul), Genel Amatör Kategoride; Birinci Sinan Karaca (İpsala),İkinci İbrahim Karaağaçlı (İpsala),Üçüncü Aykut Akgüneş, İpsala İçi Amatör Kategorisinde; Birinci Şafak Akman (Yenikarpuzlu),İkinci Bekir Temizkan (Enez),Üçüncü Hilmi Doğan (İpsala) oldu. Centilmenlik Kupalarını ise Armsan Silah Sanayi (Sponsor),ana sponsor Girgin Av Bayii adına Seçil Girgin ve etkinliğe 76 Yaşında İstanbul’dan katılan Ekrem Akyel aldı.

Etkinliğe katılanlara pilav,ayran ikram edildi.

Festival etkinlikleri içinde saat 11.30’da kros yarışması düzenlendi. Yarışma, İpsala Meslek Yüksek Okulu önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sonra erdi. Kros yarışmasında Volkan Savrın birinci, Emin Başaran ikinci, Umut Saka üçüncü oldu.

BİRBİRİNDEN LEZİZ YEMEKLER YARIŞTI

Öğleden sonra saat 14.00’da Belediye Parkı’nda “6 Kategoride Pirinç Yemekleri Yarışması” yapıldı. Birbirinden leziz yemekler dereceye girmek için yarıştı.

En Güzel Pirinç Çorbası” kategorisinde birinci 76 Puanla Yasemin Rüveyda, ikinci 66 Puanla Sultan Erken, üçüncü 61 Puanla Naime Balkanolurken; ”En Güzel Pirinç Pilavı” kategorisinde 72 Puanla Arzu SOLAK birinci,67 Puanla Nalan Akman ikinci,65 Puanla Elvan Saygı üçüncü oldu. ”En Güzel Pirinç Yemeği” kategorisi katılım olmadığı için iptal oldu.”En Güzel Zeytinyağlı Sarma ve Dolma”kategorisinde birinci 67 Puanla Sevda SAYGI, ikinci62 Puanla Sevin Elmas, üçüncü 57 Puanla Selda Altınbaş oldu. En Güzel Sebzeli ve Etli Pirinç Yemeği” kategorisinde 76 Puanla Meral Kale birinci,62 Puanla Emine Erken ikinci olurken;”En Güzel Pirinç Tatlısı” kategorisinde birinci 66 Puanla Miray Başlı, ikinci 61 Puanla Yeliz Emre, üçüncü 59 Puanla Özlem Elmas oldu.  Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Başar ve Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz verdi.

HALI SAHA FUTBOL TURNUVASININ FİNALİ YAPILDI

Festival etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanlığımız ve İpsala Spor’un ortaklaşa düzenlediği halı saha futbol turnuvasının final maçı saat 19.00’da başladı. Karşılaşmada Esetçe Power Off takımı, Esetçe Sen Germen takımını penaltılarla 10-9 skorla yenerek turnuvanın 1’inci takımı oldu. Turnuva sonucunda 1’inci Esetçe Power Off takımı,  2’inci Esetçe Sen germen,3’üncü Paşaköy takımı ve en centilmen takım 1940 İpsala takımı oldu.

06-12 YAŞ GRUBU ÇOCUK DEFİLESİ İLGİYLE İZLENDİ

Akşam programı 21:00’da festival alanında “06-12 Yaş Grubu Çocuk Defilesi” ile başladı. Defile renkli görüntülere sahne olurken, izleyicilerinden tam not aldı.

RİTİM GRUBU COŞTURDU

Çocuk defilesinin ardından, Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan ritim kursu öğrencileri festivalde gösterilerine sundular. Sahnede adeta şov yapan minikler izleyicilerine keyifli dakikalar yaşattı.

FESTİVALİMİZ BATI TRAKYALI MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Festivalimizin akşam programına Batı Trakya’dan gelen Yassıköy Belediye Meclis Başkanı Av.Önder Mümin, Eski Şapçı Belediye Başkanı Dino Aristopoulos ile Rodopi TV gazetecileri ve kameramanlarından oluşan heyet katıldı.

Eski Şapçı Belediye Başkanı Dino Aristopoulos yaptığı konuşmada suyun iki yakasının dostluğunun önemini belirterek, Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz’ün 15 yıldır bu dostluğa büyük katkıları olduğunun altını çizerek, Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yassıköy Belediye Meclis Başkanı Av.Önder Mümin konuşmasında suyun iki yakasının dostluğunun çok önemli olduğunu söyleyerek, dostlukların daha ileri boyuta taşınması gerektiğini vurguladı.

Belediye Başkanımız konuşmasında; heyete geldikleri için teşekkür ederek, dostluğumuzun gelişmesi için her türlü katkıda bulunduklarını belirtti, bundan sonra da gerekeni yapacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz heyete günün anısına plaket, maket kurbağa, İpsala Pirinci hediye etti.

İPSALA’DA MUAZZEZ ERSOY RÜZGARI ESTİ

Muazzez Ersoy’un sahneye çıkacağı anı sabırsızlıkla bekleyen halk festival alanını yoğun bir şekilde doldurdu. Saat 21.30’da sahne alan Muazzez ERSOY festival alanında bulunan herkese muhteşem dakikalar yaşattı. Söylediği şarkılarla alanda bulunan herkesi kâh neşelendiren kâh hüzünlendiren Muazzez ERSOY ”ikinci defa geldiği İpsala’da gördüğü ilgiden memnun olduğunu ve yine geleceğini” söyledi. Konseri, Muazzez Ersoy’un Uzunköprü’den gelen akrabaları da izledi.

Konserin ardından, Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz sahneye çıkarak “kendilerini İpsala’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunudile getirerek gecenin anısına plaket, çiçek, pirinç ve maket kurbağa hediye etti.

Festival