FESTİVAL TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Bu yıl 14’cüsü düzenlenen İpsala Çeltik(Pirinç)Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Kategori  Kategori : Festival
Tarih  Tarih : 07 Eylül 2013, 02:30

Festivalimizin ikinci günü etkinlikleri 5 Eylül Perşembe günü saat 15.30’da Belediye Düğün Salonu’nda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Halim Orta tarafından “Trakya’nın toprak ve su kaynaklarının mevcut durumu ve geleceği” konulu konferans verilmesiyle başladı.

Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz, konferans sonunda Prof.Dr. Halim Orta’ya plaket verirken kısa bir konuşma yaptı. Başkanımız konuşmasında şunları kaydetti: “İpsala Çeltik Kültür ve Sanat Festivalimizin etkinlikleri içerisinde bugün Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Halim Orta bizlere Trakya’nın toprak ve su kaynaklarının mevcut durumu ve geleceği” konusunda açıklamalarda bulundu. Bu konuyu seçmemizin temel nedeni biliyorsunuz bölgemizde en önemli ürün çeltik, festivalimizin adı da çeltik. Çeltiğin oluşmasında en önemli unsur su ve suyun kullanımı. Bu kullandığımız suyun çeltiğin ve insan yaşamındaki önemiyle ilgili değerli hocamız bize açıklamalarda bulundu. Tabi katılımcılara çok teşekkür ediyorum ama katılmayanlara da buradan basın yoluyla bir mesaj iletmek istiyorum. Yaşamamızın ayrılmaz bir parçası olan su ve suya yönelik bilgilendirmelerin çok önemli olduğuna inandığımız için ve çeltikçilere de çok yakından ilgilendirdiği için özellikle bu konuyu seçtik. Ve Sayın Halim Orta’yı İpsala’ya davet ettik. Ama yaşadığımız ülkenin, yaşadığımız toplumun, yaşadığımız küçük çevrenin temel sorunları bu tür çalışmalarda katılımların hep düşük olması. Ama ben şuna bütün kalbimle inanıyorum. Bıkmadan, usanmadan bu bilimsel çalışmaların hayata geçirilmesi için her türlü olumsuzlukları da dikkate alarak mücadeleye devam etmeliyiz diye düşünüyorum. Tabi katılmayanlar, katılamayanlar onlarında olaya bakışlarındaki birtakım haklılıklar olabilir veya olmayabilir ama bu tür çalışmaları biz yine inatla sürdürmek zorundayız. Tabi gönül arzu ediyor ki bu salonlar tıklım tıklım olsun, sorunlarımızı ortak bir platformda karşılıklı görüşelim, değerlendirelim. Ve çözüm önerilerini de hep birlikte oluşturmaya çalışalım. Bilime ve bilimsel çalışmalara inanmayan toplumların nereye gittiklerini, ne olduklarını tarihte görüyoruz. Önümüzdeki yüzyıllarda da göreceğiz. Böyle olumsuz bir konuşmayı yapmak doğru mu değil mi tartışılabilir ama içimizdeyken de söylemeden edemiyoruz. Ben yine tüm katılımcılara ve sayın hocama tekrar hoşgeldiniz diyorum, geldikleri içinde teşekkür ediyorum.”dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz’ün konuşmasının ardından Prof.Dr. Halim Orta kısa bir konuşma yaptı. Prof.Dr. Halim Orta konuşmasında buraya davet ettiği için Başkanımıza teşekkür ederek, 14’üncüsünü yapılan bu festivalin önce ilçemize sonra bölgemize faydalı olması temennisinde bulundu.

Belediye Başkanımız konferansın bitiminde İpsala halkı adına Prof.Dr. Halim Orta’ya günün anısına çiçek buketi, plaket, maket kurbağa ve İpsala Pirinci hediye etti.

HULO-HOP YARIŞMASI ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Konferansın ardından saat 17.30 ‘da Cumhuriyet Meydanı’nda Hulo-Hop yarışması düzenlendi. 40 kişinin katıldığı yarışmada birinciler İlayda Aba, Kadriye Kenar, Saniye Filiz olurken ikinci Aleyna Demir oldu. Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz’den aldı.

Festival alanında saat 20.00’da başlayan etkinliklerde ise ilk olarak Toplu Sünnet Şöleni gerçekleştirildi. 9 çocuğun katıldığı sünnet şöleninde renkli dakikalar yaşandı. Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz sünnet şöleni sonunda, Keşan Devlet Hastane Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan ve sünnet şölenine katkıda bulunan iş adamı Mehmet Kerman’a plaket takdim etti.

Sünnet şöleninden sonra, Hacıköy Orta Okulu, İbriktepe Orta Okulu, Sultanköy Orta Okulu, Esetçe Orta Okulu, Yenikarpuzlu Orta Okulu ve İpsala Anadolu Lisesi Folklor Ekibi gösterilerini sergiledi.

Gösterilerin ardından folklor ekiplerine plaketleri Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz, Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Kirez, Mehmet Özkök, Naci Oğuz ve CHP İlçe Başkanı Tevfik Dirik tarafından verildi.

GECENİN SÜRPRİZİ

Gösterilerin ardından, Hanife Meriç’e erkek arkadaşı Uğur Özkan tarafından herkesin önünde evlenme teklifi edildi. Festival alanında bulunan bini aşkın vatandaş şahit olurken, sürpriz evlenme teklifini de alkışlarla destekleyerek genç çifti tebrik ettiler.

AKŞAMA DAMGA VURDULAR

Yoğun bir izleyici kitlesinin hâkim olduğu gece, saat 21.30’da Ersin Show Grubu Gösterileri ile devam etti. Ersin Show Grubu Gösterilerinin ardından Roman Star Yarışması Birincisi Sinem Kayadibi verdiği konser ile geceye damgasını vururken festivalin ikinci gecesi son buldu.

Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz ,Ersin Show Grubu’na ve Roman Star Yarışması Birincisi Sinem Kayadibi’ne geceye renk kattıkları için teşekkür ederek, festival anısına plaket, maket kurbağa ve İpsala Pirinci hediye etti.

Festival